Mineral Opera

Projektet: ”Mineralopera” udstillet i Splab Det Jyske Kunstakademis udstillingslokale d. 23. April 2010

 

Mineral#1Mineral#4

Mineral#2Mineral#3

Der er valgt forskellige materialer til de for forskellige ”mineraler”.

I alt 4 mineraler i Mineraloperaen. Der er der læderskulpturen, som synger en had-kærlighedsang til mineralerne. Læderskulpturen er lidt sølle og ensom. Den har lige så meget brug for mineralerne, ligesom menneskerne har det. Det er ligeså meget fascinationskraft, som det er kærlighed, den har overfor mineralerne. Selvom den er et materiel objekt, vil den gerne opnå den varme kun mennesker kan give til hinanden. Læderskulpturen tror den kan opnå den fra mineralerne. Den vil menneskeliggøres, ligesom pinocchio.

Alle skulpturerne har en her dobbelthed. Mineral#1 er lavet af bronze og den hænger fra loftet, og dens modsætning er den low-key og lidt skramlede lyd og udseende. Mineral#2 er lavet af et klassisk materiale som gips, den er skrøbelig og lyden er udtalelsen af 25 mineraler fra a-z. Mineral#3 er lavet af saltdej, og lyden er elegant. Mineral#4 er lavet af plexiglas, og skal symbolisere en diamant, lyden er skramlet. Læderskulpturen er lavet af to gamle-læderstole, men den synger klassisk barok opera-sang.

Det er modsætningsforholdene, der fascinerer mig. Projektet var jeg i gang med i 3 år on/off og samlet det hele i en bricolage af skulptur/lyd-installation. Det blev installeret i et mørk rum, der er lys inde i læderskulpturen og spot på mineral#2 og 3 og lyset kommer nedefra på mineral#4.

Den samlede lyd