“Me/you/us/them”

“Me/you/us/them”, 2011

I Det kongelige Kunstakademis udstillingsted “Q” udstillede Kim “Me/you/us/Them”, som var et samarbejde med Louise Vind Nielsen.

Udstillingen bestod af en videoinstallationen med en pseudodokumentariske film i det ene rum mens en abstrakt lyd komposition blev spillet i det andet rum. 8 højtalere stod i en rundkreds, hvor lydene blev gengivet digitalt. Lydene vandrede fra den ene højtaler til den næste i rundkredsen. Til åbningen af udstillingen spillede vi en koncert med de lyde vi havde optaget til både lyd installationen og interviewet. Hele udstillingen var baseret på interviews med 39 studerende fra Det Jyske Kunstakademi og Det Danske Kongelige Kunstakademi.

I foråret interviewede Kim og Louise studerende fra Det Jyske kunstakademiet og Det Kongelige Danske Kunstakademi. Det var et forsøg på at lave et objektivt portræt af nye kunstneres identitet med skiftende kamera indstillinger og fluorerede faktorer midt i en kunst institution. Det omhandlede det at være kunstner, lokationen, individet og international indflydelse samt det umulige ved objektivt at definere et portræt.

I første omgang tog performance form i et interview, hvor de studerende blev spurgt om, hvordan de ville definere ordene: mig, dig, os og dem. De studerende valgte selv med hvilken kamera indstilling interviewet skulle filmes. Efter interview-delen lyttede de til 10 lyde, komponeret af Kim. Den første person, der blev interviewet havde gentaget lydene med stemmen, efter at have hørt dem én for én. Da næste person var blevet interviewet, blev lyden, som forrige person havde indtalt/sunget, og næste person gentager første persons lyde osv.