“Me/you/us/them”

“Me/you/us/them”, 2011

I Det kongelige Kunstakademis udstillingsted “Q” udstillede jeg “Me/you/us/Them”, som var et samarbejde med Louise Vind Nielsen.

Udstillingen bestod af en videoinstallationen med en pseudo dokumentariske film i det ene rum. En abstrakt lydkomposition blev spillet i det andet rum. 8 højtalere stod i en rundkreds, hvor lydene blev gengivet digitalt. Lydene vandrede fra den ene højtaler til den næste i rundkredsen. Til åbningen af udstillingen spillede vi en koncert med de lyde vi havde optaget til både lydinstallationen og interviewet. Hele udstillingen var baseret på interview med 39 studerende fra Det Jyske Kunstakademi og Det Danske Kongelige Kunstakademi.

I foråret interviewede vi studerende fra Det Jyske kunstakademiet og Det Kongelige Danske Kunstakademi. Det var et forsøg på at lave et objektivt portræt af nye kunstneres identitet med skiftende kamera indstillinger og fluorerende faktorer midt i en kunst institution. Det omhandlede det at være kunstner, om lokationen, om individet og international indflydelse og om det umulige ved objektivt at definere et portræt.

I første omgang tog performancen form i et interview, hvor vi spurgte folk om, hvordan de ville definere ordene: mig, dig, os og dem. Folk valgte selv med hvilken kamera indstilling interviewet skulle filmes i. Efter interview-delen spillede vi 10 lyde vi havde krearet og indspillet. Den første person vi havde interviewet havde gentaget lydene med stemmen, efter at have hørt dem én for én. Da næste person var blevet interviewet, spillede vi lyden som forrige person havde gentaget, og næste person gentager første persons lyde osv.