Måske bare Musik

“Måske bare musik” er et band startet i 2007, der laver lydtegninger. Medlemmerne er Sara Willemoes Thomsen og Kim Sandra Rask.

“Vi tegner lydtegninger med legetøjsinstrumenter og værktøj.”

Bandet ”Måske bare musik”, som består af Sara Willemose Thomsen og jeg, en stor del af min kunstneriske praksis. Vi spiller med børneinstrumenter og instrumenter, i både den traditionelle og “de-hjemmelavede-Storm P.-eksperimentelle” forstand. I vores “Artist Essay” på Seismograf gør vi opmærksom på interfrakturen i lydkunst forstyrres af en kropslig udvikling har påvirket lyden i vores praksis. Vi har begge født og Sara var højgravid,  da vi optog artist essayen. Et lille klip fra audio paper:

Lyt til hele lyden her: https://seismograf.org/artikel/maaske-bare-musik

Vores samtidige moderskab kan her høres i musikken, med en inddirekte og direkte påvirkning på vores praksis. Vi er interesseret i at arbejde med lyd i forhold til både, omgivelserne dvs. rum og i form af analoge og elektroniske virkemidler. Ligesom i mine egne lydværker og lydinstallationer skaber vi klange, en stoflighed og en stemning du bliver fortryllet af, det er derfor jeg vil kalde ”Måske bare musik” for musik.Vi startede bandet op i 2007 på “Det Jyske Kunstakademi”. Og har spillet og øvet os i at spille sammen siden.

Bandet har spillet koncerter mange steder – lige fra vuggestuer til lydfestivaler. På tørrelofter, i atelierer og i parken på Frederiksberg landbrugshøjskole, i botanisk have i Aarhus og i et tårn i Mejlgaarden. Det, at bandet spiller “lydtegninger” rundt omkring på random lokationer, gør at akustikken bliver anderledes fra gang til gang. Bandet spiller som regel, hvor medlemmerne bor eller har boet. I parker, på kirkegårde, via skype: ARGENTINA/ÅRHUS og fra RAMALLAH/KØBENHAVN. Offentlige og ikke offentlige steder tilpasses lyden til omgivelserne. Lyden kan bedst beskrives som en rejse. En lydtegning af nuet er ikke altid tiltænkt, at der er et publikum. Men er der det, er det forhåbentlig noget folk omkring, kan drømme sig med i. Det er ofte, der er nogle, der går forbi. Så det er næsten uundgåeligt, at der ikke er publikum på. Arkivet af billeder ses herunder og lyd er på Soundcloud.

https://soundcloud.com/lydtegninger/teaterskolen-20-sept-13-st

Her er klip fra Lak Albummet:

Lydtegninger har performet i forbindelse med happenings til koncerter og til åbninger af kunstudstillinger. Heraf:

I Splab 2010 til Jysk Skum kurateret af Søren Andreasen

I Kunsthal Århus 2013 THE TEMPORARY RADIO kurateret af Louise Vind Nielsen http://www.thetemporaryradio.org/projects.html

I HCØhus 2013 udstilling og performances kurateret af Kasper Lynge Jensen. https://kunsten.nu/journal/hcoehus-et-forsinket-efterskrift/

Lak 2014 kurateret af MonoBlaster http://www.undertoner.dk/2014/01/va-lydkunstarkivet/

Vinter 2015 kurateret af Anne Skole.

Grænsekontrol ved Peter Acch 2016 kurateret af Kristoffer Råsted.

Happening bag Amalienborg 2017 curateret af Jesper Elving.

Dødens Garderobes Julealbum 2020

Og i diverse parken og fælleder indtil nu.

Soundcloud: https://soundcloud.com/lydtegninger