Walk wide web

Vigerslev Vandreren – Walk Wide Web

Episode 1: ”Fortællingen om Vigerslevvandreren” Piloten.

16:02 min. Walk wide Web, 2020

Dette afsnit er pilot af i den danske version. Fortællingen handler om manden. Jeg drøfter hans fysiske handling med Cæcilie Schjøt Tørnø og hans fysiske tilstand med hendes fysioterapeut, Thea Ørskov. Den handler om, hvad der sker i én selv når man går og i ande? Hvad der sker når man ser en mand gå 10 meter frem og tilbage det samme sted i et halvt år. Vigerslevmanden præsenteres og du bliver instrueret i, at træde i hans sko og gå som ham.

Jeg har lavet podcast serien ”Walk wide Web”, der har været undervejs siden 2015 og den er højaktuel i dag. I marts 2020 da landet blev lukket ned, er der mange der har gået mere end nogensinde. I podcastserien er Walk Wide Web´ Episode 1 og ONE i Audio walkformat. Der er både en dansk og en engelsk version, og de handler begge om manden, som bliver kaldt Vigerslev Vandreren. I den danske version bliver vi introduceret for mandens fysiske handling og væsen. Jeg er nysgerrig på manden, og jeg fulgte hans gåture i 2015-2016. 

Podcast serien ender med 8 episoder, 4 på dansk og på engelsk, som du kan lytte til den på Soundcloud. Podcastserien er tænkt som et lydligt værk, og er en poetisk fortælling, hvor hovedsagligt interviewet er materiale til collagen. Først og fremmest er Vigerslev Vandreren inspirerende, der bliver nævnt i slutningen af lydstykket hvad der kommer til at ske i næste episode. Serien er blevet til for egne midler, og donationer er meget velkomne. 

Så tag vandreskoene på og lad os begynde.

Coming up…

Episode 2: ”Walk and Talk på ny

40:00 min.

Hjernen bliver gennemgået sammen med hjerneforskeren, Troels Wessenberg Kjær, mens der krydsklippes til et interview med en baby, der er på vej til at gå. Sideløbende analyseres et Walk and talk projekt i Ballerup, hvor Bo Holm Nielsen fortæller om et projekt, der udarbejdet landskabsarkitektfirmaet ZoffmannHolm på Christianshavn.

De kommende episoder på dansk

Episode 3: ”Gåtur på vandremandens, tumlingens og den gravide kvindes præmisser

Er der forskel på en kvinde og en mand, når det gælder om ”bare” at gå en tur? Claus Steensbech har inspireret Mikael Bertelsen til at gå caminoen og lave reportage om turen. Desuden har Claus gået den japanske pilgrimsvandring, og han går mange steder i verden, også de mest ufremkommelige steder. Graviditetens både fysiske og psykiske tilstand har en effekt på den måde, man går på! Hør, hvor langt jeg kommer, da min 1-årige søn styrer ruten på Christiania.

Episode 4: ”Knæk og bræk

I denne episode møder vi Rasmus, som i 2018 var studerende på psykologi studiet. Han har en særlig interesse i den psykiske tilstand, og hvad man kan ændre på ved at gå til terapeut. Anja Bech er kiropraktor. Hun knækker mine rygradsled en og for én, mens samtalen kredser om Vigerslev Vandrerens gå-stil og hans vedligeholdelse af kroppen. Der er både noget til krop og sind i dette og sidste afsnit.

Den engelske version har en indirekte “bymæssig vinkel”. Det handler om hvordan byen, ens egen tilstand og det lokale område ordner ens rute for en. Om det at vandre rundt på en intuitiv måde, om det at være fysisk aktiv selv i samtiden – og have tid til reflektion. 

De engelske interviews har jeg lavet med folk, der har særlig interesse i byvandringen. De handler om, hvad de lokale omgivelser gør ved mennesker. Samtalerne er spredt over længere tid. Valget faldt på folk i byggebranchen og på mennesker, der beskæftiger sig med arkitektur, byplanlægning, byggeteknik, kunst, musik og kultur.

Audio Walk is on Danish: vvv (Vigerslev Vandreren) and in the English version: www ( Walk Wide Web)

Episode One: “From Berlin to Tolux

39:43 min

Interviews with Christiane Hütter and Igor Capote about walking in Cities and Nature. Christiane is interviewed while the Corona Crisis was taking place in our mind.

The audio walk has an English and a Danish version. They are inspired by a man I saw in 2015. The Danish version is a story about the man. I review his physical and mental state with a brain scientist, a chiropractor, a baby on it´s way to walk, a physical therapist, a walking therapist and a person, who also saw the man walking. It is about what happens in your body and mind you walk. And what do you think when a man is walking 10 meters back and forth in the same peculiar place for six months. I present the man to the listener and instruct people to step into the man’s shoes and walk like him. 

 The English version has an indirect “urban angle”. It deals with the walking city. How are your habits changing when the condition for people and the local area makes new rules and route for you. Are you wandering around in an intuitive way? It is about being physically active even in our present has increased options for transport – and make time for you to reflect. The english version contain interviews with people, who have a special interest in the walk or what their local surroundings. What do urban evolutional do to humans and it´s an investigation to make the best of this situation. The interviews are spread on a long period of time. I have interviewed people mainly in the construction industry and people involved in arts and culture. I´m making 4 versions in each language and upload them Sound cloud and collect all on my website.

https://www.instagram.com/kimsandrarask1/