“Elpida på udkig”

“Elpida på udkig”, Kongegården jan. 2013

Lydinstallation, et samarbejde med Berit Dröse

Vores værk tog udgangspunkt i et ophold på det danske institut i Athen januar 2013.

Baggrund for ophold : Ideen var fokus på individet i et kriseramt land. Vi ville gerne møde spændende mennesker som blev i deres eget land for at hjælpe økonomien på vej.

11 gipsmasker, som er malet med bronzemaling hang på væggene i Kongegårdens største rum. Et teatralsk lydstykke på 10:13 minutter spillede i loop. Et teatertæppe hang i døråbningen og skærpede folks nysgerrighed og indbød dem til at høre forestillingen.  Lyset i rummet var dæmpet, for at emitere det mørke vi møder i et teater. Rummet er minimalistisk indrettet, fordi det var beskuerens egne oplevelser/erfaringer og lyden, der skabte udstillingen.

Maskerne var løst knyttet til personerne i historien, så der var mulighed for beskueren selv og filosofere over hvilken maske, der er knyttet til hvilke personer i historien.

Vi har lavet en teatralsk lydinstallation. Historien vi har opført og som kan høres er vores reele oplevelser fra Athen, sammensat med eneklte fiktive elementer. De mennesker som er med i teaterstykket har vi mødt.

Maskerne udgjorde en hver af de personer, vi snakkede med i Athen. 3 af maskerne er baseret på sårede fugle på dyrehospitalet, som ligger på en nærliggende ø Aegina. De gengiver koret i historien. I enhver græsk fortælling/tragedie er koret et vigtigt element. De er fortæller-stemmen, den altvidende, som ser krisen ske.