“Elpida på udkig”

“Elpida på udkig”, Kongegården jan. 2013

Lydinstallation, et samarbejde med Berit Dröse.

Værket tog udgangspunkt i et ophold på Det Danske Institut i Athen januar 2013.

Baggrund for ophold : Ideen var fokus på individet i et kriseramt land. Vi ville gerne møde spændende mennesker, som blev i deres eget land for at hjælpe økonomien på vej.

11 gipsmasker blev malet med bronzemaling, der hang på væggene i Kongegårdens største rum. Et teatralsk lydstykke på 10:13 minutter spillede i loop. Et teatertæppe hang i døråbningen og skærpede folks nysgerrighed og indbød dem til at høre forestillingen. Lyset i rummet var dæmpet for at imitere det mørke, vi som regel møder i et teater. Rummet var minimalistisk indrettet, fordi det var beskuerens egne oplevelser/erfaringer og lyden, der skabte udstillingen.

Maskerne var løst knyttet til personerne i historien, så der var mulighed for beskueren selv at filosofere over hvilken maske, der var knyttet til hvilke personer i historien.

Historien var opført som et radiospil og blev spillet i rummet. Den var baseret på virkelige hændelser fra Athen, sammensat med enkelte fiktive elementer. De mennesker som var med i lydstykket var grækere og de blev indtalt på dansk.

Maskerne udgjorde de personer, vi snakkede med i Athen. Tre af maskerne var baseret på sårede fugle på dyrehospitalet, som lå på en nærliggende ø Aegina. De gengav koret i historien. I enhver græsk fortælling/tragedie var koret et vigtigt element. De var fortæller-stemmen, den altvidende, som så krisen ske.