Bamboo Ghost

Værket “Bambus Møllen” er en installation et stedspecifikt omrĂĄde, hvor performancen skal foregĂĄ. Bambus møllen dreje rundt og samtidig “MĂĄske bare musik” spiller improvisationsmusik sammen med den. 

Beskrivelse af “Bambus Møllen”,

Bambus lyden i ”Bambus møllen” er lyden af boghvedekerner, der cirkulerer rundt i to store bambusstænger. Det er foley lyd og minder om silende regnskyl. Installationen får tiden i spil, da den drejer en omgang hver 10. sekund. Om naturen, da både lyd og materiale er organisk, men den er blevet til en kunstig og mekanisk lyd og konstruktion. Helt konkret er det en gengivelse af den lyd de to store skulpturer producerer ved hjælp af en motor, som kører en Bambus mølle langsomt rundt. Dvs. to store rainsticks, som er lavet af bambusrør og sat sammen til en mølle. De er påmonteret en motor.

Projekt, der skal ende ud i en performance med “MĂĄske Bare Musik”. Installationen er inspireret af den japanske tilgang til, hvordan traditionelle hĂĄndværksmaterialer kan indgĂĄ i nye metoder til at komme i en meditativ tilstand. I forhold til den akustiske lyd inspirerer den japanske kunstner Akio Suzuki mig, fordi han finder tilbage til selve oprindelsen af lyden i materialet og som har nye mĂĄder at lytte pĂĄ.

Bamboo GHost_eks. from Kim Sandra Rask on Vimeo.