33 mm/t

Band navn: KIMSANDRARASK
Titel navn: 33 mm/t


.

japantorturedreamsbibl_eqdistance

Konceptet for Kim´performance var, hvordan hun forestillede sig en bambus rejse ind i en krop. Hun er inspireret af en japansk torturmetode under 2. verdenskrig. Japanske soldater brugte et bambus skud til at torturere deres ofre. De dyrkede en hurtigt voksende bambus, som gennemborende deres kroppe, imens døden langsomt overmandende dem. Kim inviterede to andre lydkunstnere, Daniel Præsius og Magnus Hansen til at være i projektet. Det gjorde hun for at få den mangfoldighed og variation, som hun mente var nødvendig.

Om Deus Ex Machina

Festivallen blev organisere af Kim Sandra Rask sammen med Lasse Munk, Asger Kuhdahl, Magnus Hansen, Aske Knudsen, Cecilie Standmose Toft, , Rune Abel. Elroy Willumsen stod for lysdesign. Tak til Eddy Bøgh Brixen og Indvild Skandsen, for en hjælpende hånd.

Festivalen havde en acusmatic opsætning af højtalere og de involverede kunne spillede en koncert, samt inviterede kollegaer fra DIEM til at komme og spille.

Lyd i scenekunst handler om at fylde et rum med følelser. At skabe en forbindelse og oplevelse mellem publikum, kunstner og koncertrum. 

Et rum er tredimensionelt. Derfor giver det mening at udfordre den typiske koncertform ved at faciliterer brugen af mange højttalere placeret i en kuppel omkring publikum. Lyden kommer ovenfra, bagfra og ud af scenografien. 

Ser man på brugen af rummet ved typiske koncerter i Danmark, vil man ofte opleve kunstnere stå på en scene, med kun to højttalere pegende ud mod publikum. To højttalere peger i én retning. Fra kunstner til publikum. 

Vi mener denne typiske koncertform og minimale udnyttelse af rummet er forældet, selv om den stadig er enormt udbredt i det danske koncert udbud.

Lyd er en bevægelse og bliver skabt af objekter i bevægelse. Dansere skaber bevægelser udført af en krop som flyder gennem scenografien, ind og ud blandt publikum. En krop som bærer et kostume. Et kostume lavet af trådløse højttalere. Vi tillader publikum at bevæge sig i forhold til lydgiverne, og at lyden bevæger sig fra lydgiver til lydgiver i forhold til publikum ved at bruge en blanding af fikserede og mobile højttalere. Fikserede højttalere i en kuppel samt højttalere båret af bevægelige dansere. 

Der findes mange alternativer til den typiske danske koncertform. Megen eksperimenteren med alternative lyd-diffusionsmetoder har været anvendt og undersøgt 1950’erne bl.a. i den franske nationale radio af mennesker som Pierre Schaeffer og Pierre Henri, skaberne af den lyd-filosofiske retning ‘Musique Concrète’.